201125thebe_bezoek_ko...

Tante, dat zijn we samen

mensenlief_label.svg
New image
Ga naar boven knop

Tante ging viraal met Jerusalema Challenge
Reacties uit Polen, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Portugal, Spanje en Tsjechië: uit alle hoeken kwamen lovende reacties op tante’s uitvoering van de Jerusalema Challenge. De video werd meer dan 1.300 keer gedeeld op Facebook en zo'n 100.000 keer bekeken op YouTube. Elke dag komen daar nog kijkers en likes bij. Wat een succes! Medewerkers en bewoners van tante hebben - op initiatief van onze beweegagogen - massaal gedanst op het liedje Jerusalema van Master KG. De challenge is begonnen met een groepje Angolese jongeren en gaat inmiddels de hele wereld over. Mensen dansen om troost te vinden in deze pandemie. Mooi dat tante daar aan mee deed!

We houden de moed erin

Tante’s Trots
Tante’s Trots werd dit jaar wegens corona in een digitaal jasje gestoken. Het was het eerste digitale evenement en wat ons betreft een groot succes. Jaap Bressers, die door een ongeluk in een rolstoel terecht kwam en ook sindsdien alles uit het leven wil halen, gaf een inspirerende lezing.

Welkomstvideo nieuwe medewerkers
Bij tante denken we graag in oplossingen. Is het vanwege corona niet mogelijk om nieuwe medewerkers in levende lijven welkom te heten? Dan doen we het digitaal. We maken een prachtige welkomstvideo die we vanaf januari aan nieuwe medewerkers kunnen laten zien. To be continued…

Webinar
Communicatie in coronatijd is essentieel, maar niet altijd even makkelijk. Met zoveel onduidelijkheid, nieuwe richtlijnen en regels zien mensen soms door de bomen het bos niet meer. Daarom organiseerden we in april en december webinars voor medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. Het restaurant van het Servicebureau van tante werd omgebouwd tot een heuse studio. Het webinar werd gewaardeerd: een mantelzorger zei ‘Kon nie helderder’, verwijzend naar de uitleg van onze bestuurder Conny Helder ;-).

Van tante voor tante: nieuwsbrief ‘Samen zorgen’
In coronatijd bundelden behandelaren, dagbestedingscoaches, geestelijk verzorgers en de vitaliteitscoach hun krachten en stelden maandelijks een Samen Zorgen-nieuwsbrief samen voor medewerkers en bewoners. Die stond bomvol lichaamsoefeningen voor medewerkers en bewoners, leuke spelletjes van stimuclowns Dolly en Molly en de muziektherapeuten maakten met Tante’s Muziek TV een eigen muziekprogramma voor bewoners. En dan hebben we nog lang niet alles genoemd… Dankzij deze nieuwsbrief kregen we met z’n allen veel input en inspiratie om toch activiteiten te kunnen blijven doen, zo belangrijk voor het welzijn van bewoners!

Waardering
Medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van tante verdienden dit jaar nog meer waardering dan normaal. Hun enorme inzet, flexibiliteit en solidariteit werd gelukkig niet vergeten binnen tante. Zo kregen medewerkers een heerlijk voetenbadje mee naar huis om even te ontspannen. Van de cliëntenraad kregen ze heerlijke handcrème. Mantelzorgers kregen, met datzelfde doel, een blad cadeau. En vrijwilligers een dinerbon op Nationale Vrijwilligersdag. Zeer welverdiend!

Sinterklaas
Het Sinterklaasfeest is normaal gesproken één van de hoogtepunten van het jaar voor veel medewerkers en vrijwilligers van tante. Hun (klein)kinderen mogen dan op bezoek komen voor een groot Sinterklaasfeest. Dát kon, tot onze grote spijt, helaas niet doorgaan. Wel kregen alle medewerkers en vrijwilligers een lekkere chocoladeletter. Op locaties werd het feest coronaproof gevierd. En (klein)kinderen konden hun kleurplaten opsturen naar tante. Sinterklaas heeft er dankbaar zijn thuiswerkplek mee opgefleurd! Hij was er zo blij mee dat alle kinderen een cadeaubon kregen.

Coronaproof
En dát er activiteiten waren. Al gauw kwamen alle locaties met ideeën om tóch gezellige dingen te organiseren voor bewoners, maar dan gewoon coronaproof. Zo gingen de ‘Lol’-ympische Spelen gewoon door, werden er buiten watergevechten gehouden toen het zo warm was, stond er ergens ineens een heuse Camping in de tuin en regelden locaties buitenoptredens.

Hoe kom je samen zo’n periode als die van het afgelopen jaar door? Bij tante weten we er inmiddels – noodgedwongen – alles van… Wat we allemaal niet deden om elkaar op de been te houden. Het was werkelijk hartverwarmend. Hier een greep uit de initiatieven! 

plenum_coronacrisis_2_april_2020.jpg
handcre_me.jpg
knop

tanteLouise

TanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. Dat moet zo blijven. tanteLouise streeft naar optimale zorg - want daar mogen onze clienten op rekenen - in combinatie met maximaal leefplezier en woongeluk.
Volledig scherm