201125thebe_bezoek_ko...

Hart voor tante 

hartje.svg
New image
Ga naar boven knop
label_royaal.svg

Aandacht tijdens sluiting
Op 17 maart kwam het bericht dat bezoek aan alle verzorgings- en verpleeghuizen in Nederland niet meer mogelijk was. Waar tante normaal zo gastvrij is en iedereen welkom heet, moesten nu de deuren dicht. Voor onze bewoners en mantelzorgers was het een loodzware tijd: elkaar alleen van achter glas kunnen zien, gelukkig later in de Kletstent. Dat ging ook de medewerkers en vrijwilligers niet in de koude kleren zitten.

De aandacht en attenties waarmee tante werd overladen was overweldigend en hartverwarmend. Honderden kaarten, lieve berichten, donaties, optredens, cadeautjes en nog véél meer. Eén bedrijf bracht zelfs warme maatlijden voor onze medewerkers… En mantelzorgers konden zelf een placemat voor hun naaste maken. Iedereen die aan tante dacht, bedankt!


Initiatieven van buiten tante

Uitstreekend maaltijdbox
Als je het hebt over mooie samenwerkingen: de Uitstreekend maaltijdbox was er wel zo eentje. Het Meeussen Fonds, ProefMei, LarsKookt en tanteLouise zorgden er samen voor dat álle medewerkers van tanteLouise in juni een maaltijdbox cadeau kregen. Als blijk van waardering voor de enorme inzet van iedereen sinds het begin van de coronacrisis. De maaltijdbox zat vol met verse producten om een heerlijk 3-gangendiner voor twee te koken. Asperges, aardbeien, aardappelen, soep, sap en meer: alles was afkomstig van ondernemers uit de streek! Mooi toch, dat we elkaar zo een beetje kunnen helpen?

Een speciale boodschap van Ali B voor tante!
Of hij een videoboodschap voor de medewerkers van tanteLouise wilde opnemen? Tuurlijk! Ali B stak ons een hart onder de riem met zijn improvisatierap. ‘We geven niet op. Iedereen: met die kop omhoog en vooruit kijken!’

60 smartphones: van SABIC voor tante… 
‘Beeldbellen is echt geweldig. Dat het toch allemaal kan in deze tijd’, aldus een van onze bewoners. En inderdaad: wat is het fijn dat we over deze digitale mogelijkheden beschikken zodat bewoners, die bijvoorbeeld in isolatie zijn, toch contact kunnen houden met naasten. Heel dankbaar is tanteLouise dan ook dat we in november maar liefst 60 smartphones van SABIC hebben gekregen. De medewerkers van de Bergse vestiging doneerden een klein stukje van hun salaris en SABIC verdubbelde dit bedrag. De telefoons zijn verdeeld onder alle locaties. 

Hoog bezoek
Maar liefst twee keer kregen we een persoonlijk hart onder de riem van het Koningshuis. In het voorjaar belde Koning Maxima met tanteLouise om te vragen hoe het met ons ging en om ons veel succes te wensen in deze moeilijke tijd. In november kwam Koning Willem-Alexander op werkbezoek bij het RONAZ. Dat is het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg, dat tanteLouise samen met andere Brabantse zorgorganisaties en overheid (GGD, GHOR en Veiligheidsregio’s) heeft opgericht aan het begin van de coronacrisis. De Koning kwam op bezoek bij een van de verpleegafdelingen voor coronapatiënten en kreeg van onder meer Jan-Kees van Wijnen (onze directeur zorg) uitleg. Daarna praatte de Koning met Conny en de andere RONAZ-bestuurders over de zorgen binnen onze sector en de verwachtingen voor de komende tijd.

Topvrouw van het jaar
Niet voor niets besloot de commissie van Topvrouw van het Jaar de editie van 2020 in het teken te stellen van het coronavirus. Zij nomineerden drie topvrouwen, alle drie afkomstig uit de zorg. En uit Brabant, omdat het virus daar het hardste toesloeg in het begin. Wat waren we vereerd dat ‘onze’ Conny Helder er één van was… En een groot compliment voor de ouderenzorg, die soms nog wel eens ondersneeuwde in alle berichtgeving over de ziekenhuizen. Conny won de finale uiteindelijk niet, maar dat maakte ons niet minder trots!

Aandacht in de ‘tweede golf’
Ook in de afgelopen tijd kregen we hartverwarmende attenties van bedrijven. Soms werd een hele regio tegelijk verwend: zo kregen onze locaties in Steenbergen, Nieuw-Vossemeer en Dinteloord banketstaven en rozen. Meerdere locaties in Bergen op Zoom werden verrast met Turkse lekkernijen. Kijk, dat houdt ons op de been!

5_maxima_aan_de_telef...
sabic.jpg

Je zou er een brok van in je keel krijgen. Zo overweldigend en hartverwarmend was de steun die we mochten ervaren toen onze huizen, met pijn in het hart, dicht moesten voor bezoek. Van alle kanten kwamen er attenties. Te veel om op te noemen, maar we lichten er een aantal uit…

knop

tanteLouise

TanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. Dat moet zo blijven. tanteLouise streeft naar optimale zorg - want daar mogen onze clienten op rekenen - in combinatie met maximaal leefplezier en woongeluk.
Volledig scherm