UIT de 

KUNST

De kracht van een organisatie schuilt in het vermogen om te veranderen. Dat vraagt lef en creativiteit. Daaraan heeft tante geen gebrek. 

Kijk zelf maar…

Werk in uitvoering

Iedereen heeft (onvermoede) creatieve talenten, zo bewijzen raad van bestuur Conny Helder en coördinator vrijwilligerswerk Connie Zagers. De twee zijn door de Rotaryclub Bergen op Zoom-Noord gestrikt voor een bijzonder project: een kunstveiling voor het goede doel. Conny en Connie zijn als ‘bekende Bergenaar’ gekoppeld aan een professioneel kunstenaar om onder begeleidingde handen uit de mouwen te steken en  een eigen kunstwerk te maken met als thema ‘Mobiliteit’. 

De werken worden op vrijdag 12 oktober geveild in Den Enghel in Bergen op Zoom. De opbrengst gaat naar de stichting Flor van Putte in Ossendrecht en de stichting Eye Care Foundation in Nepal. Veilingmeester is Bas van Oevelen. Er gaan in totaal zestien kunstwerken onder de hamer. De kleurrijke meesterwerkjes van Conny en Connie zijn nog in wording, maar een klein tipje van de sluier willen ze alvast wel oplichten. Spannend!

Om van te watertanden…

Nog een opmerkelijk staaltje van creativiteit uit eigen gelederen: het schilderij van Dennis Elst. De getalenteerde kok van Heideduin schilderde – onder het toeziend oog van zijn leermeester Sjoerd van den  Boom - een (letterlijk) heerlijk stilleven waarvan inmiddels alle gasten in het restaurant van Heideduin kunnen meegenieten. Het sfeervolle schilderij heeft een mooie opvallende plaats gekregen en biedt de gasten zelfs uitzicht op de kerk van Hoogerheide. Dat wordt dus nog gezelliger tafelen…

Ik zijn 'n gèève kunstenèèr, 'n lòòpend atteljeeke. Komde nie uit de verref, nou, dan zij d'n kwast mè rare streke

Inwoners van Bergen op Zoom, echte Krabben, klinkt dit waarschijnlijk nog als muziek in de oren. Vastenavendliefhebbers herkennen ongetwijfeld de tekst van het liedje, uit 1986 al weer.

Een stuk actueler is het ‘zeldzaam pertret’ dat Peter Raaijmakers maakte van zijn oma, Leentje Raaijmakers-Rommers. Op de dag dat ze haar 109e verjaardag vierde werd onder grote belangstelling het prachtige schilderij onthuld in Het Nieuwe ABG, waar mevrouw Raaijmakers tot eind vorig jaar woonde. OP 27 december 2017 overleed ze, op de leeftijd van 108 jaar en (bijna) vijf maanden. Leentje Rommers was op dat moment de oudste inwoner van Noord-Brabant. Haar geheim? Nooit mopperen, goed eten en altijd op tijd naar bed…

Peter Raaijmakers vereeuwigde zijn oma naar het voorbeeld van een soortgelijk portret, dat een prominente plaats kreeg in de centrale hal van Het Nieuwe ABG, dat van mevrouw Knoet-Proost. Zij werd jaren geleden in opdracht van de Stichting Ouderensoos – heel statig – vastgelegd op het witte doek als oudste inwoner van Bergen op Zoom. Mevrouw Knoet werd 106 jaar en 6 maanden.

Peter Raaijmakers: ‘Altijd als ik naar mijn oma ging in de Ketrien, dan zag ik altijd dat schilderij van mevrouw Knoet hangen. Dan dacht ik: ‘Zou het wat zijn om zoiets ook voor oma te doen?’ En nu hangt het hier, op een hele mooie plek. Niet opvallend, maar altijd aanwezig. Net als zij.’

tanteLouise

TanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. Dat moet zo blijven. tanteLouise streeft naar optimale zorg - want daar mogen onze clienten op rekenen - in combinatie met maximaal leefplezier en woongeluk.
Volledig scherm