Addie Nootenboom (64) staat graag klaar voor een ander. Naast oppassen op de kleinkinderen, werkt ze een ochtend in de week als vrijwilliger in woonzorgcentrum De Vossemeren in Nieuw-Vossemeer.


Zoveel

voldoening


“Iets voor een ander 

betekenen is zo ontzettend mooi”

Jarenlang werkte Addie Nootenboom in De Stelle, het dorpshuis in De Heen, waar ze ook woont. Daar maakte ze schoon en hielp ze bij activiteiten. Nu de kinderen het huis uit zijn en Addie gestopt is met werken, wil ze het liefst nuttig bezig blijven. Dan kan op verschillende manieren. Opnieuw een baan zoeken, of als vrijwilliger aan de slag gaan. Ze koos voor dat laatste. Een goed gesprek met Conny Zagers, coördinatrice van De Vossemeren volgde:  “Ik kon meteen aan de slag.” 

Het vrijwilligerswerk bevalt haar. Elke dinsdagochtend gaat Addie naar het woonzorgcentrum in Nieuw-Vossemeer. Van half tien tot rond het middaguur. Dan ondersteunt ze het personeel in de zorg voor bewoners. “We doen spelletjes, drinken samen koffie, praten wat en tegelijkertijd help ik bij de voorbereidingen van de lunch. Eigenlijk draai ik gewoon mee in het huishouden. Alles wat ik doe, gebeurt in een centrale woonkamer waar bewoners samenkomen.” 

Werken in De Vossemeren geeft Addie voldoening. “Vaak krijg ik complimentjes. Dan zeggen bewoners: wat ben je toch een lieverd. En krijg ik een knuffel. Wat dat betreft is de waardering groot. Ook van het personeel. De medewerkers hebben, als ik kom, tijd voor zaken waar ze anders niet aan toe komen.”

“Vaak krijg ik complimentjes. 
Of een knuffel

“Fijn dat ik het weer 
op heb kunnen pakken. 
Je mist het toch”

Even vreesde Addie of ze wel door kon gaan met het vrijwilligerswerk. Na een heupoperatie was ze niet meer zo mobiel. Nu het beter gaat, draait ze weer wekelijks mee. “Fijn dat ik het weer op heb kunnen pakken. Je mist het toch.” 

Vrijwilliger in de zorg is niet voor iedereen weggelegd. “Dat moet in je zitten. Zelf ik heb ik nooit voor familie hoeven zorgen. Misschien heb ik dat wel gemist. Het gevoel dat je iets kunt betekenen voor een ander. Er kunt zijn. Wat dat betreft ben ik dankbaar dat ik dit kan doen.”

Het vrijwilligerswerk is huize Nootenboom niet vreemd. Ook Frans, de man van Addie, heeft het jaren gedaan. “Bij de voetbal heb ik alle functies wel doorlopen. Op die manier leer je snel mensen kennen. En ben je zinvol bezig.”

tanteLouise

TanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. Dat moet zo blijven. tanteLouise streeft naar optimale zorg - want daar mogen onze clienten op rekenen - in combinatie met maximaal leefplezier en woongeluk.
Volledig scherm